Zelný salát s kapií

Ingredience

1 malá hlávka zelí (cca 1 kg), 2 červené kapie, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 6 lžic jablečného octa, 1 lžíce moučkového cukru, špetka soli, špetka mletého pepře, větší špetka mletého koriandru, kousek feferonky (není nutné)

Postup

Zelí nakrouháme na drobné nudličky, rukama důkladně pomačkáme a necháme aspoň půl hodiny odpočinout.
Zatím připravíme zálivku: v hrnku rozmícháme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a koriandr.
Očištěné kapie nakrájíme na drobné nudličky, cibule najemno, feferonku nadroboučko. Vmícháme do odpočinutého zelí, zalijeme zálivkou, dobře promícháme a necháme v chladu rozležet.

Zelný salát s kapií
Zelný salát s kapií
Zelný salát s kapií

Přidáno: 16.10.2008