Dušené červené zelí

Ingredience

1 hlávka červeného zelí, 1 velká cibule, 1 jablko, 1 - 2 brambory (podle velikosti), olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, ocet, cukr krystal

Postup

Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen malinko, jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Podle vlastního gusta dochutíme solí, cukrem a octem.

Dušené červené zelí
Dušené červené zelí

Přidáno: 23.3.2008