Dušené zelí bez zahuštění

Ingredience

400 g kysaného zelí, 1 velká cibule, olej, 6 vrchovatých lžiček krystalového cukru, sůl, drcený kmín, 2 lžíce jablečného octa

Postup

Na troše oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme cukr a mícháme, dokud nezkaramelizuje a cibulka nezrůžoví. Pak přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, promícháme, podlijeme trochou vody (cca 200 ml), přikryjeme pokličkou a asi 5-10 minut dusíme doměkka. Pak pokličku sundáme, okyselíme octem, a za občasného míchání necháme téměř všechnu vodu vydusit.
Podáváme jako přílohu k bramborákům, nebo smíchané s uvařenými těstovinami.

Dušené zelí bez zahuštění

Přidáno: 17.3.2009