Švestkové kořeněné nanuky

Ingredience

400 g odpeckovaných švestek, 100 g vody, 75 g třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, špetka mletého badyánu, špetka mletého hřebíčku, 1 lžička jemně strouhané pomerančové kůry, šťáva z 1 pomeranče

Postup

Do kastrolku dáme na kousky nakrájené švestky, cukr, koření a pomerančovou kůru. Zalijeme vodou a na mírném plameni mícháme, až se rozpustí cukr.

Pak přivedeme k varu a 5 minut pomalu povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

K vychladlé směsi přidáme pomerančovou šťávu a všechno dohromady rozmixujeme dohladka.

Směsí naplníme formičky, zasuneme dřívko a dáme na několik hodin zmrazit.

Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.

12 ks

Švestkové kořeněné nanuky
Švestkové kořeněné nanuky
Švestkové kořeněné nanuky
Švestkové kořeněné nanuky

zdroj: kniha Neodolatelné nanuky (Sunil Vijayakar)

Přidáno: 13.8.2015