Arašídová bábovka
Ingredience
200 g jemně mletých arašídů (nesolených), 100 g přírodního cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový pudinkový prášek, šťáva z jednoho pomeranče, 1 lžička pomerančového aroma
na ozdobu: čokoládová poleva, drcené arašídy
Postup
Pomleté arašídy promícháme s cukrem, vejci, pomerančovou šťávou a aroma.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.
K arašídové směsi postupně přimícháme mouku a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme při 170°C asi 50 minut, zkoušíme špejlí.
Vychladlou bábovku polijeme polevou a posypeme podrcenými arašídy.
zdroj: altaracook.blog.cz
Přidáno: 13.1.2011