Bábovka Margotka
Ingredience
2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru, 3 vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 125 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce oleje, 1 čokoláda Margot (100 g), čokoládová poleva, strouhaný kokos
1 sklenka – 200 ml
Postup
Cukr utřeme se žloutky a olejem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, mléko a šlehačku. Krátce prošleháme na hladkou hmotu. Pak vmícháme nastrouhanou čokoládu a nakonec sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme (170°C, cca 60 minut). Vychladlou bábovku polijeme polevou a posypeme kokosem.
![Bábovka Margotka](/photos/2215/0.jpg)
![Bábovka Margotka](/photos/2215/1.jpg)
Přidáno: 1.3.2010