Bábovka s vůní perníku
Ingredience
200 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 100 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 150 ml vlažného mléka, sníh ze 4 bílků, 1 kypřící prášek do perníku, 1 lžička kakaa, kůra z jednoho citronu
Postup
Olej smícháme s cukrem, přidáme mléko a mícháme do rozpuštění cukru.
Přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku, kůru a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Část těsta obarvíme kakaem a střídavě nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 30-40 minut).
Vychladlou bábovku pocukrujeme.
Přidáno: 2.11.2010