Bábovka s vůní perníku

Ingredience

200 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 100 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 150 ml vlažného mléka, sníh ze 4 bílků, 1 kypřící prášek do perníku, 1 lžička kakaa, kůra z jednoho citronu

Postup

Olej smícháme s cukrem, přidáme mléko a mícháme do rozpuštění cukru.

Přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku, kůru a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Část těsta obarvíme kakaem a střídavě nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, 30-40 minut).

Vychladlou bábovku pocukrujeme.

Bábovka s vůní perníku
Bábovka s vůní perníku

Přidáno: 2.11.2010