Bábovka s vůní pomeranče
Ingredience
4 vejce, špetka soli, 180 g krystalového cukru,1 vanilkový cukr, 250 g tvarohu, 100 g másla, 5 lžic mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžíce sušené strouhané pomerančové kůry, 3 lžíce kandované citronové kůry
Postup
Máslo necháme rozpustit v teplém mléce.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, pomerančovou kůrou a kandovanou citronovou kůrou.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Tvaroh s cukrem, žloutky a pudinkovým práškem rozšleháme dohladka a vmícháme vlažné máslo s mlékem.
Do tvarohové směsi důkladně vmícháme mouku a pak zlehka sníh z bílků.
Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme 45 minut při 200°C (zkoušíme špejlí).
Přidáno: 2.8.2018