Berlínský chlebíček
Ingredience
250 g másla nebo hery, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 300 g hladké mouky + 5 lžic mouky navíc, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 125 ml mléka, 100 g rozinek, 50 g kousků čokolády, 50 g kandované pomerančové kůry, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 4 lžíce rumu
Postup
Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce jedno po druhém (pokojové teploty), rum, sůl a citronovou kůru.
Do máslové pěny vmícháme vařečkou vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Omyté rozinky, pomerančovou kůru a čokoládu smícháme s 5 lžícemi mouky a přimícháme do těsta.
Těsto urovnáme do vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi hodinu, zkoušíme špejlí.
Přidáno: 5.4.2014