Bílková bábovka
Ingredience
7 bílků, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 90 g rozpuštěného másla, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, citronová kůra, kousky čokolády nebo ořechů, tuk a hrubá mouka do formy
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pomalu do něho za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem vychladlé rozpuštěné máslo. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva (pokud máme, můžeme do mouky ještě přimíchat vrchovatou lžíci mletých ořechů). Nakonec vmícháme citronovou kůru a kousky čokolády. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 30 minut při 200°C.
Přidáno: 28.9.2007