Bílková bábovka s čokoládou
Ingredience
8 bílků, špetka soli, 0,5 hrnku přírodního cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, šťáva z půlky citronu, půl kostky másla (tj. 125 g), 1,5 hrnku hladké špaldové mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 tyčinka ledové kaštany (nebo jiná čokoláda)
Postup
Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Pak vešleháme citronovou šťávu.
Bílky se špetkou soli ušleháme na hustý sníh.
Do máslové pěny střídavě vmícháváme bílkový sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec zlehka vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládovou tyčinku.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme při 200°C asi 40 minut.
Přidáno: 4.5.2019