Bílkový chlebíček

Ingredience

7 bílků (210 g), 160 g cukru krupice, 160 g hladké mouky, 70 g másla, kandované ovoce, rozinky, kousky čokolády, posekané ořechy,..., čokoládová poleva

Postup

Z navážené mouky odebereme dvě lžíce a smícháme s kandovaným ovocem, rozinkami, kousky čokolády a posekanými ořechy (není třeba všechno, dáme jen to co máme rádi). Máslo necháme rozpustit a zchladnout. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vařečkou do něj lehce vmícháme rozpuštěné vlahé máslo a mouku, nakonec vmícháme směs pochutin. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny do zrůžovění povrchu, zkusíme špejlí. Hotový chlebíček po částečném zchladnutí vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí polijeme čokoládovou polevou nebo jen pocukrujeme.

Bílkový chlebíček

Přidáno: 30.10.2007