Citronová třená bábovka
Ingredience
125 g másla, 140 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, šťáva a kůra z jednoho citronu, špetka soli
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Po jednom vešleháme žloutky.
Vmícháme vlažné mléko, citronovou šťávu, kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a upečme dozlatova (170°C, cca 60 minut).
Po upečení necháme bábovku pár minut ve formě a pak opatrně vyklopíme.
Přidáno: 22.11.2016