Dvoubarevná bábovka
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek mléka, 0,5 hrnku oleje, 2 vejce, 2 lžíce kakaa + 2-3 lžíce mléka
Postup
Formu na bábovku důkladně vymažeme rozpuštěným tukem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme všechny sypké suroviny kromě kakaa. Pak přidáme tekuté a dobře promícháme.
Menší polovinu těsta odlijeme do jiné nádoby a přimícháme kakao a trochu mléka.
Do formy naléváme střídavě světlé a tmavé těsto.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu, zkoušíme špejlí.
Upečenou bávovku necháme pár minut odpočinout ve formě a pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.


Přidáno: 30.11.2013