Dýňová bábovka s tvarohem

Ingredience

200 g dýňového pyré, 250 g tučného tvarohu (vanička), 3 vejce, 130 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 ml oleje, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice, špetka soli, hrst čokofloků (nebo nasekaných kousků čokolády)

na dokončení: čokoládová poleva

do formy: sádlo a hrubá mouka

Postup

Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.

V misce metličkou rozšleháme pyré, tvaroh, celá vejce, cukr a olej.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, skořicí a čokofloky.

Sypkou směs po částech přidáváme k tekuté směsi a důkladně vmícháme.

Těsto nalejeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme 45-50 minut (zkusíme špejlí).

Upečenou bábovku necháme vychladnout a polejeme polevou.

Příprava dýňového pyré: Dýni oloupeme (pokud máme hokkaido, loupat nemusíme), nakrájíme na větší kostky a dáme na plech s papírem na pečení. Upečeme doměkka (při 200°C asi 30-40 minut). Upečenou dýni necháme vychladnout a pak rozmixujeme dohladka.

Přidáno: 2.12.2024