Extra tvarohová bábovka
Ingredience
5 vajec, špetka soli, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 500 g měkkého tvarohu (ve staniolu, ne ve vaničce), 200 g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Postup
Několik hodin předem vyndáme z ledničky vejce, máslo a tvaroh aby mělo všechno stejnou pokojovou teplotu.
Žloutky s cukrem a máslem ušleháme do pěny.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Do žloutkové pěny vešleháme po částech tvaroh, pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto urovnáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 170-180°C 60-70 minut, zkoušíme špejlí.
Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě odpočinout, pak vyklopíme a necháme vychladnout.
Přidáno: 2.3.2014