Jedlíkova bábovka
Ingredience
200 g změklého másla, 250 g krystalového cukru, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 200 g mletých nebo posekaných vlašských ořechů, 1 lžička mletého badyánu, 300 ml vaječného likéru, 90-100 g hořké čokolády
máslo na vymazání a strouhanka nebo hrubá mouka na vysypání formy
Postup
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme celá vejce a ušleháme hladkou nadýchanou pěnu.
Do pěny vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Přidáme mléko, ořechy, badyán, likér a nastrouhanou čokoládu. Všechno důkladně promícháme.
Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180-190°C přibližně hodinu (zkoušíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme chvilku odpočinout ve formě, pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
zdroj: Maxijedlík Jaroslav Němec
Přidáno: 8.5.2020