Jemná čokoládová bábovka
Ingredience
80 g polohrubé mouky, 100 g gustinu (jemný kukuřičný škrob), 2 lžičky prášku do pečiva, 3 vejce, špetka soli, 100 ml oleje, 150 ml salka (slazené kondenzované mléko), 1 lžíce mletého cukru, 100 g hořké čokolády
Postup
Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni ji necháme rozpustit.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a gustinem.
Oddělíme žloutky a bílky.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
V jiné misce ušleháme žloutky s cukrem, olejem a salkem.
Do žloutkové pěny vešleháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu.
Vařečkou vmícháme střídavě sypkou směs a bílkový sníh.
Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy a vložíme ji do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme asi 50 minut (zkusíme špejlí).
Přidáno: 25.1.2020