Jogurtový chlebíček
Ingredience
200 g hery, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 500 g bílého jogurtu, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 prášek do pečiva
libovolná poleva, tuk a hrubá mouka do formy
Postup
Heru, jogurt a vejce vytáhneme s předstihem z ledničky, aby měly pokojovou teplotu.
Dvě formy na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva.
Heru s oběma cukry ušleháme do pěny. Po jednom zašleháme celá vejce, pak krátce jogurt a nakonec vmícháme mouku s pudinkem a práškem.
Těsto urovnáme do vymazaných a vysypaných forem a vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, asi 45-50 minut, zkoušíme špejlí.
Upečený chlebíček vyklopíme a na mřížce necháme vychladnout.
Vychladlý polijeme polevou.
Přidáno: 25.5.2013