Kokosová bábovka s malinami
Ingredience
těsto: 4 vejce, 120 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g rozpuštěného másla, 150 ml kefírového mléka, 100 ml vody, 150 g kokosové mouky, 150 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, hrst čokoládových pecek
na vymazání a vysypání formy: kousek másla, hrst kokosu
na ozdobu: 90 g hořké čokolády, 90 g smetany ke šlehání, mrazem sušené maliny
Postup
Smícháme obě mouky, prášek do pečiva a čokoládové pecičky (nebo na kousky posekanou čokoládu).
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do světlé husté pěny.
Za stálého šlehání pomalu přiléváme vlažné máslo.
Potom vmícháme kefírové mléko, vodu a nakonec mouku.
Těsto (je dost husté) lžící nebo stěrkou přendáme do formy vymazané máslem a vysypané kokosem. Urovnáme povrch těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 45-50 minut (zkoušíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Vychladlou bábovku polejeme polevou a odzobíme malinami.
Poleva: Smetanu zahřememe k varu, nasypeme do ní rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud nevznikne hladká poleva.
Přidáno: 16.5.2020