Krupicová bábovka

Ingredience

1 l mléka, špetka soli, 300 ml krupice, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 120 g másla, 4 vejce, hrst drobného ovoce (čerstvé nebo sušené), kousky čokolády

Postup

Z mléka, soli a krupice uvaříme hodně hustou kaši (zapíchnutá vařečka v ní musí stát). Do uvařené přidáme máslo a podle chuti cukr a promícháme. Necháme částečně vychladnout.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do prochladlé kaše zamícháme žloutky a po částech bílkový sníh. Nakonec vmícháme ovoce a kousky čokolády.
Hmotu urovnáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové (nebo jiné) formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do zezlátnutí povrchu (asi 45 minut). Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Pozor, bábovku neplníme až po okraj, při pečení hodně nabude. A během chladnutí zase splaskne.

Krupicová bábovka
Krupicová bábovka
Krupicová bábovka
Krupicová bábovka
Krupicová bábovka
Krupicová bábovka
Krupicová bábovka
Krupicová bábovka

Přidáno: 11.8.2009