Mandlovo-čokoládový chlebíček
Ingredience
těsto: 150 g másla, 120 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 3-4 vejce (podle velikosti), 150 g hladké mouky, 50 g mletých mandlí, 100 g hořké čokolády, 1 lžička prášku do pečiva
dále: višňová marmeláda, čokoládová poleva, čokoládová rýže
Postup
Do misky dáme změklé máslo, oba cukry a ušleháme do pěny. Postupně vešleháme celá vejce.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, mandlemi a nahrubo nastrouhanou čokoládou. Sypkou směs vařečkou zapracujeme do vaječné pěny.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet (délka 30 cm). Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C, asi 45 minut, zkoušíme špejlí.
Po vytažení z trouby necháme asi 10 minut ve formě, pak vykloppíme.
Po vychladnutí vodorovně rozkrojíme asi v polovině výšky a promažeme višňovou marmeládou.
Nakonec chlebíček polijeme čokoládovou polevou, posypeme čokoládovou rýží a necháme ztuhnout.
podle časopisu Katarínka
Přidáno: 4.12.2011