Mraveniště
Ingredience
200 g másla, 4 vejce, 160 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml vaječného likéru, 240 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 40 g krystalového cukru, 80 g čokoládové rýže, čokoládová poleva
Postup
Bílky s vanilkovým a krystalovým cukrem ušleháme na tuhý sníh.
Změklé máslo utřeme se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Pak do ní zašleháme likér.
Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka sníh z bílků. Nakonec opatrně vmícháme čokoládovou rýži, trochu si necháme na posypání.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané mísy nebo jiné formy, trochu ho nahrneme k okrajům, aby uprostřed byla malá prohlubeň. Pomalu upečeme (60-70 minut).
Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme zbytkem rýže.
Přidáno: 3.9.2010