Třená bábovka citronová
Ingredience
125 g másla, 130 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 3 vejce, špetka soli, 200 ml mléka, 150 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 citron
Postup
Máslo, vejce, mléko a citron s předstihem vyndáme z ledničky, musí mít stejnou teplotu.
Změklé máslo s oběma cukry šleháme dokud nezesvětlá a výrazně nanabude na objemu. Pak přidáme žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a dále šleháme asi 3 minuty.
Pak po částech zašleháme citronovou šťávu.
Vařečkou střídavě vmícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec zlehka opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi hodinu, zkoušíme špejlí.
Přidáno: 23.3.2014