Tvarohová bábovka dvoubarevná
Ingredience
250 g tvarohu, 200 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce rumu, 1-2 lžíce kakaa, špetka soli
Postup
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Do jiné misky vložíme tvaroh, máslo, cukr a žloutky.
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.
Obsah misky s tvarohem ušleháme elektrickým šlehačem na hladkou světlou pěnu.
Do tvarohové směsi po částech vmícháme mouku. Je-li vzniklé těsto příliš husté, můžeme je trochu zředit mlékem nebo rumem.
Nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků.
Třetinu těsta oddělíme, přidáme k ní kakao rozmíchané ve 2-3 lžících rumu a promícháme.
Do vymazané a vysypané bábovkové formy vložíme menší polovinu světlého těsta, pak těsto s kakaem a nakonec zbytek světlého.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 50 minut (zkusíme špejlí).
Přidáno: 10.4.2016