Tvarohová bábovka s jablky
Ingredience
3 vejce, špetka soli, 200 g másla, 220 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 250 g měkkého tvarohu (ze staniolu), 2 lžíce rumu, 2 středně velká jablka, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Postup
Oddělíme bílky a žloutky.
Ke žloutkům přidáme pokrájené změklé máslo a cukr.
Bílky malinko osolíme a ušleháme sníh.
Žloutky s máslem a cukrem rozšleháme dohladka. Přidáme tvaroh, rum, citronovou kůru a zašleháme.
Do ušlehané hmoty vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C a pečeme 50-60 minut (zkusíme špejlí).








Přidáno: 25.10.2015