Tvarohová kakaová bábovka
Ingredience
250 g změklé hery, 200 g moučkového cukru, 5 vajec, 250 g měkkého tvarohu, 1 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva, 250 g polohrubé mouky
Postup
Do mísy dáme celá vejce, na kousky pokrájený tuk a cukr. Elektrickým šlehačem rozšleháme do pěny. Nadrobíme do ní tvaroh a důkladně zašleháme. Nakonec vešleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost husté těsto.
Několik lžic těsta odložíme bokem. Do zbytku zašleháme kakao.
Do vymazané a vysypané bábovkové formy dáme část hnědého těsta, na ně rozložíme těsto bílé a přikryjeme zbytkem hnědého.
Urovnáme povrch a vložíme do vyhřáté trouby. Pomalu upečeme (170°C, cca 60 minut), zkoušíme špejlí.





Přidáno: 27.6.2010