Tvarohová štola s čokoládou
Ingredience
400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 150 g másla, 2 větší vejce, 2 lžíce mléka, 250 g tvarohu (ne z vaničky), 180 g cukru krupice, 100 g hořké čokolády, hrstka kandovaného ovoce
2 lžíce másla na potření, moučkový cukr na posypání
Postup
Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, změklé máslo, rozdrobený tvaroh, celá vejce, mléko a rukama zpracujeme hladké vláčné těsto.
Těsto rozválíme na silnější obdélník a posypeme kandovaným ovocem. Přehneme je napůl a znovu rozválíme na větší obdélník.
Hustě posypeme strouhanou čokoládou a přehneme na třetiny.
Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby (170°C) a pomalu upečeme dozlatova (cca 45 minut).
Ihned po vytažení z trouby štolu vydatně potřeme rozpuštěným máslem a hustě pocukrujeme.









Přidáno: 28.10.2012