Zlatá rybka
Ingredience
těsto: 250 g hery, 4 vejce, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
dále: trochu meruňkové marmelády, falešný marcipán obarvený nažluto, prachové barvy (potravinářské)
Postup
Do mísy dáme cukr, celá vejce a změklý tuk. Elektrickým šlehačem rozšleháme a pak postupně vešleháme tvaroh. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce zašleháme.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
Marmeládu rozvaříme s trochou vody a potřeme jí vychladlou upečenou rybu.
Marcipán rozválíme natenko, přehodíme přes rybu a opatrně přitlačíme tak, aby kopíroval její tvar. Přebytky odkrojíme ve vzálenosti asi 1 cm od ryby a okraj zasuneme pod ni.
Kousek marcipánu obarvíme nazeleno a přilepíme oko.
Prachovými barvami rybku dostínujeme.
Přidáno: 17.9.2010