Farmářské bagetky
Ingredience
420 g hladké mouky, 80 g žitné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 320 ml vody, 25 g čerstvého droždí
mouka na vál
Postup
V míse smícháme obě mouky se solí. Vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažné vody.
Až droždí vzejde, přidáme zbytek vody a vařečkou nebo robotem zpracujeme hladké měkké těsto (spíše řidčí). Necháme nakynout.
Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 8 stejných kousků.
Z každého kousku vytvarujeme bagetku, lehce poválíme v mouce a položíme na plech s papírem na pečení.
Každou bagetku šikmo nařízneme žiletkou nebo ostrým nožem a necháme nakynout.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (20-25 minut).
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 25.1.2015