Farmářské bagetky

Ingredience

420 g hladké mouky, 80 g žitné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 320 ml vody, 25 g čerstvého droždí

mouka na vál

Postup

V míse smícháme obě mouky se solí. Vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažné vody.

Až droždí vzejde, přidáme zbytek vody a vařečkou nebo robotem zpracujeme hladké měkké těsto (spíše řidčí). Necháme nakynout.

Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 8 stejných kousků.

Z každého kousku vytvarujeme bagetku, lehce poválíme v mouce a položíme na plech s papírem na pečení.

Každou bagetku šikmo nařízneme žiletkou nebo ostrým nožem a necháme nakynout.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (20-25 minut).

Farmářské bagetky
Farmářské bagetky
Farmářské bagetky
Farmářské bagetky
Farmářské bagetky
Farmářské bagetky
Farmářské bagetky
Farmářské bagetky
Farmářské bagetky

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 25.1.2015