Kefírové bagety

Ingredience

60 ml vody, 240 g kefíru (nejlépe domácího), 480 g hladké mouky, 30 g změklého sádla, 1,5-2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 0,5 lžičky mletého pepře, 0,5 lžičky sušeného česneku, 1 lžička cukru, 15 g čerstvého droždí

vejce a semínka na povrch

Postup

Z vlažné vody, cukru, lžíce mouky a droždí umícháme kvásek. Necháme 20 minut v klidu vzejít.

Pak přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto (vařečkou, robotem, v pekárně, ...). Necháme asi hodinu nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 2 části (případně více, podle toho, kolik kusů pečiva chceme). Zformujeme kulaté bochánky a pod utěrkou necháme pár minut odpočinout.

Z jednotlivých kousků těsta uválíme bagety a uložíme na plech s papírem na pečení.

Až nakynou, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 20-25 minut.

zdroj: Pekárnománie

Přidáno: 22.7.2016