Kefírové bagety
Ingredience
60 ml vody, 240 g kefíru (nejlépe domácího), 480 g hladké mouky, 30 g změklého sádla, 1,5-2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 0,5 lžičky mletého pepře, 0,5 lžičky sušeného česneku, 1 lžička cukru, 15 g čerstvého droždí
vejce a semínka na povrch
Postup
Z vlažné vody, cukru, lžíce mouky a droždí umícháme kvásek. Necháme 20 minut v klidu vzejít.
Pak přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto (vařečkou, robotem, v pekárně, ...). Necháme asi hodinu nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 2 části (případně více, podle toho, kolik kusů pečiva chceme). Zformujeme kulaté bochánky a pod utěrkou necháme pár minut odpočinout.
Z jednotlivých kousků těsta uválíme bagety a uložíme na plech s papírem na pečení.
Až nakynou, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 20-25 minut.
zdroj: Pekárnománie
Přidáno: 22.7.2016