Sezamové bagetky s prefermentem
Ingredience
preferment: 150 g vody, 150 g hladké mouky, 1-2 g čerstvého droždí
dále: 90 g vody, 100 g podmáslí, 40 g oleje, 40 g sezamu, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 8-10 g čerstvého droždí, 350-370 g hladké mouky
Postup
Ze surovin na preferment umícháme řídké těstíčko. Zakryjeme je a necháme asi 12 hodin v teple kvasit.
Pak přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto (můžeme použít robota nebo domácí pekárnu). Necháme je asi hodinu kynout.
Nakynuté těsto vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme bagety. Uložíme je na plech s papírem na pečení nebo do bagetového plechu a na povrchu nařízneme.
Necháme je nakynout, potřeme vodou a upečeme (200°C, 30-35 minut).
zdroj: Pekárnománie
Přidáno: 2.12.2017