Mrkvový beránek
Ingredience
100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 125 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z půlky citronu, 2 lžíce citronové šťávy, 125 g strouhaných mandlí, 3 žloutky, 2 bílky, 100 g jemně nastrouhané mrkve, špetka soli, 50 g dýňových semínek
Postup
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme citronovou kůru a šťávu.
Do žloutkové hmoty zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandlemi. Pak vmícháme mrkev, sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a nakonec vmícháme posekaná semínka.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 40 minut, zkoušíme špejlí.
Beránka necháme vychladnout ve formě, pak opatrně vyklopíme. Pocukrujeme, přilepíme oči z dýňových jadérek a rozinku jako čumáček.
Přidáno: 23.4.2011