Mrkvový beránek s čokoládou

Ingredience

těsto: 150 g celozrnné špaldové mouky, 150 g hladké špaldové mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g cukru, po hrsti posekaných ořechů, rozinek a čokoládových peciček (nebo posekané čokolády), 300 g jemně nastrouhané mrkve, šťáva z jednoho citronu, 150 g bílého jogurtu, 3 vejce, 100 ml oleje

poleva: 120 g bílé čokolády, 30 g másla

Postup

V jedné misce smícháme všechny sypké suroviny.

K nastrouhané mrkvi přidáme citronovou šťávu, celá vejce, olej, jogurt a promícháme.

Potom přisypeme suchou směs a vařečkou umícháme těsto.

Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme při 190°C asi hodinu (zkoušíme špejlí).

Upečeného beránka necháme 15 minut ve formě a pak ho opatrně vyklopíme.

Zcela vychladlého beránka můžeme ozdobit polevou.

Poleva: čokoládu s máslem společně rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka.

Přidáno: 10.4.2020