Šlehačkový beránek
Ingredience
1,5 hrnku hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1,5 hrnku krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, kůra z půlky citronu, špetka soli, 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 0,5 hrnku mléka
1 hrnek - 250 ml
Postup
Obě části forem důkladně vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme ostatní a dobře promícháme, případně krátce rozšleháme elektrickým šlehačem na hladké těsto.
Do spodních částí forem nalijeme těsto, ne úplně plné, během pečení nabude.
Přikryjeme horní částí a naskládáme na plech aby největší forma byla vzadu. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a upečeme.
Formy vytahujeme z trouby postupně, nejmenší asi za 35 minut, velkou za 50-55 minut.
Vychladlé beránky pocukrujeme, případně dozdobíme i jinak.
Z tohoto množství těsta jsou přesně ty tři kousky na fotce.







Přidáno: 28.3.2013