Zajíc celý perníkový

Ingredience

400 g polohrubé mouky, 1 prášek do perníku, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 200 ml mléka, 200 ml oleje, hrstka posekaných ořechů a mandlí, kousek nahrubo postrouhané čokolády

Postup

V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, mléko, olej a dobře promícháme.

Nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (cca 40 minut, zkoušíme špejlí).

Po vytažení z trouby chvíli počkáme a pak opatrně vyklopíme. Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.

Zajíc celý perníkový
Zajíc celý perníkový

Přidáno: 21.3.2010