Bramboráky se slaninou

Ingredience

8 středně velkých brambor, 100 ml mléka, 2 vejce, 10 lžic polohrubé mouky, 150-200 g slaniny, 1 velká cibule, sůl, 2 lžíce oregana, 6-8 stroužků česneku, tuk na smažení

Postup

Rozpálíme suchou pánev, nasypeme na ni na kostičky pokrájenou slaninu a za stálého míchání škvaříme. Až slanina pustí tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, společně osmažíme dozlatova, odstavíme a necháme vychladnout.

Oloupané brambory nastrouháme a slijeme puštěnou vodu. Přidáme horké mléko, celá vejce a promícháme. Osolíme, přidáme oregano, rozmačkaný česnek, mouku a umícháme těsto. Podle potřeby můžeme dát mouky více nebo méně, záleží na vodnatosti brambor.

Nakonec do těsta přimícháme obsah pánve se slaninou.

Na pánev potřenou tukem dáváme hromádky těsta, rozetřeme na placku a z obou stran smažíme dozlatova.

Bramboráky se slaninou
Bramboráky se slaninou

Přidáno: 10.10.2012