Bramboráky se slaninou
Ingredience
8 středně velkých brambor, 100 ml mléka, 2 vejce, 10 lžic polohrubé mouky, 150-200 g slaniny, 1 velká cibule, sůl, 2 lžíce oregana, 6-8 stroužků česneku, tuk na smažení
Postup
Rozpálíme suchou pánev, nasypeme na ni na kostičky pokrájenou slaninu a za stálého míchání škvaříme. Až slanina pustí tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, společně osmažíme dozlatova, odstavíme a necháme vychladnout.
Oloupané brambory nastrouháme a slijeme puštěnou vodu. Přidáme horké mléko, celá vejce a promícháme. Osolíme, přidáme oregano, rozmačkaný česnek, mouku a umícháme těsto. Podle potřeby můžeme dát mouky více nebo méně, záleží na vodnatosti brambor.
Nakonec do těsta přimícháme obsah pánve se slaninou.
Na pánev potřenou tukem dáváme hromádky těsta, rozetřeme na placku a z obou stran smažíme dozlatova.


Přidáno: 10.10.2012