Bramborový dort

Ingredience

900 g syrových brambor, 1 mladá cuketa, 200 ml smetany na vaření, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce posekané petrželové nati, 1 lžička oregana, kousek másla, 200 g tvrdého sýra, 3 naťové cibulky, 3 ředkvičky

Postup

Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek, bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucenou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Formu uzavřeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 60 minutách alobal sejmeme a dopečeme dozlatova. Po vytáhnutí z trouby necháme ve formě částečně vychladnout. Odstraníme boční část formy a dort ozdobíme cibulovou natí a nakrájenými ředkvičkami.

Bramborový dort

Přidáno: 20.9.2007