Bulgur s lilkem a hlívou
Ingredience
200 ml bulguru + 400 ml vody, 1 menší lilek, 400 g hlívy ústřičné, 1 malý pórek, 1 mrkev, olivový olej, sůl, mletý pepř, snítka čerstvého rozmarýnu
Postup
Bulgur nasypeme do vařící osolené vody s kapkou oleje. Povaříme 2 minuty. Pak odstavíme a pod pokličkou necháme dojít 15-20 minut.
Hlívu, pórek a mrkev pokrájíme na kousky. Lilek oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo kostičky.
V kastrolu rozpálíme olej, nasypeme lilek a za častého míchání osmažíme 3-4 minuty. Osolíme a opepříme.
Lilek vyjmeme ven a do kastrolu přilijeme trochu oleje. Na něm osmahneme pórek s mrkví, pak přidáme hlívu, promícháme a podlijeme troškou vody. Osolíme, přidáme nadrobno posekaný rozmarýn a pod pokličkou podusíme do změknutí hlívy (asi 15 minut). Voda by se měla téměř všechna vydusit.
Do hotové hlívy přidáme opečený lilek, bulgur a promícháme.
Přidáno: 17.6.2015