Česneková dýně s tarhoňou

Ingredience

kousek máslové dýně (cca 300 g), 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, šálek tarhoně, sůl, drcený kmín, rozmarýn, zelená petrželka, olivový olej

Postup

Cibuli, česnek i dýni oloupeme. Cibuli pokrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a dýni na kostičky.

Na troše oleje osmahneme cibuli doměkka. Přisypeme dýni, česnek a krátce všechno společně za stálého míchání opečeme.

Osolíme, okmínujeme a přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou podusíme do změknutí (cca 20 minut).

Mezitím nasypeme tarhoňu do osolené vařící vody a pod pokličkou uvaříme doměkka. Hotovou scedíme.

Až je dýně měkká (neměla by pod ní být téměř žádná tekutina, pokud je, necháme vydusit), přisypeme tarhoňu a promícháme.

Do hotového pokrmu vmícháme posekanou petrželku, případně jinou bylinku.

Česneková dýně s tarhoňou
Česneková dýně s tarhoňou

Přidáno: 21.5.2015