Česneková dýně s tarhoňou
Ingredience
kousek máslové dýně (cca 300 g), 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, šálek tarhoně, sůl, drcený kmín, rozmarýn, zelená petrželka, olivový olej
Postup
Cibuli, česnek i dýni oloupeme. Cibuli pokrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a dýni na kostičky.
Na troše oleje osmahneme cibuli doměkka. Přisypeme dýni, česnek a krátce všechno společně za stálého míchání opečeme.
Osolíme, okmínujeme a přidáme nadrobno nasekaný rozmarýn. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou podusíme do změknutí (cca 20 minut).
Mezitím nasypeme tarhoňu do osolené vařící vody a pod pokličkou uvaříme doměkka. Hotovou scedíme.
Až je dýně měkká (neměla by pod ní být téměř žádná tekutina, pokud je, necháme vydusit), přisypeme tarhoňu a promícháme.
Do hotového pokrmu vmícháme posekanou petrželku, případně jinou bylinku.
Přidáno: 21.5.2015