Cibule na paprice
Ingredience
600 g oloupané cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce uzené papriky, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky hnědého cukru, 2 rovné lžíce hladké mouky, 500 ml vývaru, 2 lžičky pikantní hořčice, 200 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 600 g brambor
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší půlkolečka.
V kastrolu nebo větší pánvi rozpustíme máslo a cibuli s kmínem na něm osmažíme do zesklovatění.
Pak ji posypeme cukrem a smažíme, než se cukr rozpustí.
Přidáme papriku, důkladně rozmícháme a pak vmícháme mouku. Krátce všechno společně osmažíme a pak podlejeme vývarem (použila jsem hovězí vývar).
Vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu (musí mít pokojovou teplotu - jinak se srazí) a dochutíme ji solí a pepřem.
Zatímco se dusí cibule, uvaříme brambory ve slupce.
Omáčku podáváme s oloupanými uvařenými bramborami.
zdroj: www.toprecepty.cz (mírně upraveno)
Přidáno: 28.12.2019