Cibule na paprice

Ingredience

600 g oloupané cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce uzené papriky, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky hnědého cukru, 2 rovné lžíce hladké mouky, 500 ml vývaru, 2 lžičky pikantní hořčice, 200 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 600 g brambor

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší půlkolečka.

V kastrolu nebo větší pánvi rozpustíme máslo a cibuli s kmínem na něm osmažíme do zesklovatění.

Pak ji posypeme cukrem a smažíme, než se cukr rozpustí.

Přidáme papriku, důkladně rozmícháme a pak vmícháme mouku. Krátce všechno společně osmažíme a pak podlejeme vývarem (použila jsem hovězí vývar).

Vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a pod pokličkou podusíme 10 minut.

Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu (musí mít pokojovou teplotu - jinak se srazí) a dochutíme ji solí a pepřem.

Zatímco se dusí cibule, uvaříme brambory ve slupce.

Omáčku podáváme s oloupanými uvařenými bramborami.

zdroj: www.toprecepty.cz (mírně upraveno)

Přidáno: 28.12.2019