Cizrna s rajčaty
Ingredience
400 g cizrny, 1 cibule, 500 g rajčat, 5 stroužků česneku, 200 ml zakysané smetany, koriandr, kurkuma, mletý pepř, 300 - 400 ml zeleninového výraru (i z kostky), sůl
Postup
Cizrnu propláchneme, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den uvaříme doměkka. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme scezenou cizrnu, podle chuti koření, zalijeme vývarem, přidáme rajčata a společně chvíli necháme dusit. Nakonec vmícháme smetanu smíchanou s prolisovaným česnekem a podle chuti dosolíme. Podáváme s chlebem. Masožravcům možno přidat na talíř opečenou klobásu.
Přidáno: 1.2.2008