Cizrna se zeleninou
Ingredience
200 g cizrny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 mrkev, půlka cukety, půlka červené papriky, půlka pórku, 1 lžička kurkumy, 2-3 lžíce rajského protlaku, 1 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Postup
Cizrnu přes noc namočíme a druhý den uvaříme doměkka.
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme, papriku a cuketu omyjeme. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, česnek na plátky, papriku na nudličky, pórek a mrkev na kolečka a cuketu na půlkolečka. Rozmarýn posekáme nadrobno.
V pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a necháme na něm zeslovatět cibuli. Přidáme česnek a mícháme. Jakmile začne vonět, přisypeme sůl a kurkumu, stále mícháme.
Do tohoto základu nasypeme mrkev s paprikou a pórkem, promícháme, podlejeme trochou vody a pod pokličkou necháme 8 minut dusit.
Potom přidáme protlak, uvařenou scezenou cizrnu a cuketu. Znovu promícháme, přikryjeme a necháme dusit dalších 5 minut.
Podáváme jako samostatný pokrm s hlávkovým salátem (nebo jiným), případně jako přílohu k masu.
Přidáno: 29.4.2018