Cizrnové karí
Ingredience
2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 1-2 červené chilli papričky, 1 malý svitek skořice, 1 bobkový list, 1 cibule, 0,5 lžičky kurkumy, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 400 g uvařené cizrny (je to cca 200 g syrové), 1 lžička mleté papriky, 1 lžička sušené bazalky, 2-3 rajčata, čerstvé lístky bazalky na posypání
Postup
Cizrnu namočíme minimálně na 12 hodin do studené vody. Další den ji uvaříme doměkka.
Papričky zbavíme semeníku a posekáme najemno. Najemno pokrájíme i cibuli a česnek. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na větší pánvi rozpálíme olej. Vsypeme kmín, bobkový list, skořici a papričky. Krátce opečeme dokud nezačne kmín praskat.
Přidáme cibuli, kurkumu, špetku soli a opékáme za stálého míchání další dvě minuty.
Přidáme česnek, mícháme a po dalších 4-5 minutách přisypeme cizrnu, papriku, pepř a sušenou bazalku. Dobře promícháme.
Nakonec vmícháme rajčata a necháme prohřát.
Na talíři posypeme čerstvou bazalkou a podáváme s pečivem.
Přidáno: 2.9.2013