Kari čočka
Ingredience
350 g čočky, 1 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 lžička kari, 3 lžíce rajského protlaku, špetka cukru, sůl, ocet, mletý pepř, 1 cibule, 3 stroužky česneku
Postup
Čočku přebereme, opláchneme a přes noc necháme namočenou ve vodě.
Cibuli a česnek posekáme najemno a společně orestujeme na rozpáleném másle s olejem.
Přimícháme kari a přidáme čočku i s vodou ve které byla namočená. Vmícháme protlak, cukr a pod pokličkou dusíme doměkka.
Podléváme jen malinko, tak aby bylo pod čočkou jen malé množství vody.
Hotovou čočku dochutíme solí, pepřem a octem.
Podáváme s uzeninou, vejcem, ... a chlebem.
Přidáno: 24.7.2010