Kari čočka

Ingredience

350 g čočky, 1 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 lžička kari, 3 lžíce rajského protlaku, špetka cukru, sůl, ocet, mletý pepř, 1 cibule, 3 stroužky česneku

Postup

Čočku přebereme, opláchneme a přes noc necháme namočenou ve vodě.

Cibuli a česnek posekáme najemno a společně orestujeme na rozpáleném másle s olejem.

Přimícháme kari a přidáme čočku i s vodou ve které byla namočená. Vmícháme protlak, cukr a pod pokličkou dusíme doměkka.

Podléváme jen malinko, tak aby bylo pod čočkou jen malé množství vody.

Hotovou čočku dochutíme solí, pepřem a octem.

Podáváme s uzeninou, vejcem, ... a chlebem.

Kari čočka

Přidáno: 24.7.2010