Čočkové ragú
Ingredience
500 g červené neloupané čočky, 2 velké cibule, cca 300 g pokrájené kořenové zeleniny (použila jsem sáček mražené zeleniny pod svíčkovou), 2 plechovky krájených rajčat, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky sušeného oregana, 1 lžička sušeného tymiánu, 3 bobkové listy, sůl, mletý pepř, olej, 1 litr zeleninového vývaru
Postup
Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody.
Na troše rozpáleného oleje orestujeme na mírném plameni posekanou cibuli se zeleninou dozlatova (asi 15 minut).
Přisypeme scezenou čočku s důkladně promícháme.
Přidáme rajčata, protlak, koření a vývar. Promícháme a pod pokličkou necháme na nízkém plameni vařit do zhoustnutí a změknutí čočky (asi 45 minut).
Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s těstovinami.
Přidáno: 26.2.2016