Čočkovo-dýňové kari
Ingredience
800 g očištěné dýně hokkaido, 200 g červené čočky, 2 červené papriky, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička kari, 0,5 lžičky drceného římského kmínu, kousek nadrobno posekané chilli papričky (podle chuti), 400 ml kokosového mléka, 250 ml vody nebo zeleninového vývaru, nať koriandru
Postup
Dýni nakrájíme na kostky, čočku propláchneme a necháme okapat, cibuli a česnek oloupeme, pariky nakrájíme na kousky.
Na rozpáleném oleji osmažíme posekanou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme nadrobno pokrájený česnek a smažíme ještě asi minutu. Potom přisypeme kurkumu, kari, kmín a krátce zarestujeme.
K tomuto základu nasypeme dýni, papriku a promícháme, aby se všechny kousky obalily kořením. Pak přidáme čočku, vývar, kokosové mléko a chilli papričku.
Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do změknutí, asi 10 minut. Podle potřeby můžeme během dušení přidat vodu nebo vývar, podle požadované hustoty pokrmu.
Podáváme s rýží, na talíři posypeme posekaným koriandrem.
Přidáno: 25.11.2024