Dýňové rizoto pro vegetariány
Ingredience
půlka máslové dýně (cca 350-400 g), 200 ml kulatozrnné rýže, 2 jarní cibulky, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, chilli (není nutné), 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla
Postup
Dýni, česnek i cibulky oloupeme. Dýni pokrájíme na kostky, česnek a bílé části cibulek nadrobno.
V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a osmahneme na něm dýni s česnekem a cibulkou. Pak přisypeme rýži a krátce společně opečeme.
Osolíme, okořeníme a zalijeme horkou vodou (asi 400 ml). Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže20-25 minut). Občas promícháme, podle potřeby můžeme dolít vodu.
Až je rýže měkká, vmícháme lžíci másla. Na talíři posypeme pokrájenou zelenou částí cibulek.
Přidáno: 9.12.2014