Dýňovo-cizrnové karí
Ingredience
1 středně velká máslová dýně, 2 plechovky cizrny (á 425 ml), 1-2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 plechovka kokosového mléka (400 ml), 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky kari, 2 lžičky mletého chilli, sůl, olej, čerstvý koriandr
Postup
Dýni oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Cizrnu scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme nadrobno.
Na trošce oleje orestujeme cibuli. Až začne žloutnout, přidáme dýni, česnek, kari, chilli a společně 2-3 minuty mícháme.
Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Až je dýně skoro měkká, přidáme scezenou cizrnu, protlak a kokosové mléko. Promícháme a dodusíme doměkka.
Nakonec podle chuti osolíme, případně přidáme chilli.
Na talíři posypeme posekaným koriandrem. Podáváme s indickými plackami nebo rýží.
Přidáno: 26.3.2016