Fazole s těstovinami z Neapole
Ingredience
300 g fazolí, 250 g různých těstovin, 1 řapíkatý celer, 2 stroužky česneku, 1 feferonka, 100 g loupaných rajčat, 1 lžíce rajského protlaku, olivový olej extra virgin, sůl
Postup
Fazole namočíme na 12 hodin do vody. Poté je uvaříme v osolené vodě.
V pánvi na oleji osmažíme rukou zmáčknutý česnek, nakrájíme celer
a přidáme ho do pánve. Jakmile česnek dostane barvu, tak ho odstraníme a přidáme nasekanou feferonku, loupaná rajčata a lžíci hustého protlaku. Povaříme asi 5 minut, podle potřeby podlijeme vodou. Uvařené fazole smícháme s hotovým základem, přibližně třetinu fazolí propasírujeme nebo rozmixujeme, aby se omáčka zahustila.
Nakonec přidáme postupně těstoviny, nejdříve největší, po 2-3 minutách menší, nejmenší nakonec. Vaříme do změknutí. Podle potřeby dochutíme solí a na talíři zakápneme olivovým olejem.
zdroj: www.sitalemvkuchyni.cz
Přidáno: 26.1.2010